Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır? Bebeklerde uyku düzenini ayarlamak çok önemlidir. Bebeğiniz büyüdükçe uyku düzeni değişecektir. Bu yüzden yazımızı dikkatlice okuyunuz ve bu uyku düzenlerine uymaya çalışınız.

24 saatlik periyotta yenidoğan bebekleri genelde 16 ila 18 saat boyunca uyurlar ve bu gece gündüz düzenli aralıklarla olur.

3 aylıkken beynin gelişimiyle, uyku düzenleri genellikle gece uykusunun çoğuyla ve daha sonra gündüz 2 ila 3 uykudan daha öngörülebilir hale gelecektir.

Uyku modeli genellikle bir sabah, öğleden sonra ve akşamın erken uykusunu kapsar. Unutmayın, tüm bebekler farklıdır ve bebeklerin uyku düzeninde oldukça değişiklikler vardır. Bazı bebekler gün boyunca hiç fazla uyumazlar.

Bebeğiniz 3 ay sonra, gün boyunca uyanık kalabilir; uyanıklık dönemleri 2 ila 4 saat arasında sürer.

Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Aşağıdakiler, bebeğinizin kaç tane uykuya sahip olması gerektiğine ilişkin bir kılavuzdur:

Yeni doğan

Günde uyku sayısı4
Uykular arasında gün boyunca ortalama süre1 saat
Yerleşim süresi olabilir15 dakika
  • Yenidoğanlar günde 16 ila 18 saat uykuda kalacaklar
  • Bir kerede 1-3 saat uyuyacaklar
  • 1 saatin altında olan her şeye, katedral veya elektrik kestirmesi denir.
  • Bebeğin gece boyunca bir beslenme için uyanması bekleniyor.

3-6 ay arası

Günde uyku sayısı2 ila 3
Uykular arasında gün boyunca ortalama süre2 – 3 saat
Yerleşim süresi olabilir1 saat
  • Her seferinde 2-3 saat uyuyacak
  • Gecelik 6-8 saat uyuyacak

6 ila 9 ay 

Günde uyku sayısı2
Uykular arasında gün boyunca ortalama süre2 – 3 saat
Yerleşim süresi olabilir1 saat
  • Bir kerede 1-2 saat uyuyacak
  • Gecelik 10 ila 12 saat uyuyacak

9-12 ay arası 

Günde uyku sayısı1 ila 2
Uykular arasında gün boyunca ortalama süre4 saat
Yerleşim süresi olabilir1 saat
  • Sabah 1 saat, öğleden sonra 1 saat uyuyacak
  • Gecelik 10 ila 12 saat uyuyacak

Bazı bebekler neden uyku sıkıntısı çekiyor?

Hepimiz bloklardan oluşan devirlerde uyuruz:

  • Hafif uyku ve
  • Derin uyku, uyandığımızda ve kendimizi yeniden yerleştirebildiğimiz yerlerde.

Uyku sorunu olan bebekler genellikle derin bir uykudan uyandıktan sonra kendilerini yeniden yerleştiremezler. Bu neredeyse her zaman, başlamak üzere uykuya alınma biçiminden dolayı ortaya çıkar.

Bebekler bir takım farklı şekillerde uyku haline getirilebilir.

  • Uykusuz bebek bezlerine yerleştirilebilirler ve kendileri tarafından uykuya dalmak için izin verilir.
  • Onları kollarımızda uyutmak için sallayabilir, göğsünde uykuya dalmalarını, onlara bebek arabasında sallamalarını veya annesinin yatağında uyku haline getirmelerini sağlarız.

Bu gibi durumlarda, bebek uykusuna girdiğinde karyolalarına aktarılır. Sonra, annenin ve sallamanın nereye gittiğini bilmeden korkuyla uyanıyorlar. Kendinizi kendi yatağınızda rahat hissedin ve uyanırsınız ve küvette oturuyorsunuz, biraz da korkuya kapılıyorsunuz.

Yaklaşık 8 aylıkken bebeğin uyku döngüsü yaklaşık 60 dakika olarak değişir. Ayrı kaygı dediğimiz şeyleri de yaşıyorlar; burada annem yoksa kaygı duyuyorlar.

Eğer bu bebekler annelerin kollarında uykuya dalmak üzereyken ve karyola içine oturarak yeniden yerleşirlerse, annesi orada olmadığı için büyük bir korku ile 1 saat içinde uyanacaklardır. Ağlarlar, annem odaya geri döner ve bebeğin yerini değiştirmenin başka yollarından haberi olmaz, onları alıp onları uyku moduna geçirir ve karyolaya geri koyar. Bunlar kötü alışkanlıklar haline gelir ve buna uyku dernekleri denir.

Rutin Uyku Düzeni

Bebeklerde uyku düzeni sağlamak için, normal bir rutin, bir bebeği veya yürümeye başlayan çocuğu bağımsız olarak uyku haline getirmenin en emin yoludur. Bebekler tanıdıkları olaylara iyi yanıt verirler ve her gece aynı ortamda uyuyarak onlara bir güvenlik ve rahatlık hissi sunar.

Yatmadan önce yapılan bir rutinin oluşturulması sadece çocuğunuza değil aynı zamanda size ve eşinize de fayda sağlayacaktır. İyi bir gece uykusu, yorulmuş ebeveynler için harikalar yaratır ve günün sonunda kendinize biraz ‘sessiz yetişkin saati’ bırakmanız ilişkiniz için de faydalı olacaktır.

Yenidoğan evini hastaneden getirir getirmez derhal bir rutin kurmaya başlayabilirsiniz. Yenidoğanınızla bir kalıp teşvik etmek önemlidir. Bu sırayla bir rutin haline gelecek ve bebekler tekrarından öğreniyorlar. Bir alışkanlık yaratmanın yalnızca 3 gün sürdüğünü unutmayın.

Yeni doğmuş bir ev getirirken, herkes ziyarete kucaklaşmak istediği için bebeği ziyaretçiden geçiren alışkanlığa girmek çok kolaydır. Bebeğiniz açıkça bazı uykuya ihtiyacı duyuyorsa ya da kollarında uyuyorsa, ailenizi veya arkadaşlarınızı, bebeği terbiyesizce onlardan uzaklaştıracak şekilde karyolalarına nasıl yerleştireceğinizi izlemeye teşvik edin. Sonuçta, yakın gelecekte bebek bakıcıları olabilir ve zaten bebeği uykudan alabilirlerse harika olmaz!

Bir rutini kurmanın en iyi yolu Feed / Play / Sleep yöntemini kullanmaktır.

Bebeğin uyanma günü boyunca, önce onları besleyin ve bebeğinizi biraz oyun süresi için yere bırakın. Bebeğinizin yaşı, yorgun işaretleri göstermeden önce ne kadar süre oynayacaklarını belirleyecektir. Yorgun işaretleri izleyin ve yerleşim teknikleri uygulayarak onlarla harekete geçin.

Akşam, akşam yemeğinden veya yemden sonra, oyun saatini rahatlatıcı bir banyo ile değiştirin. Kucaklaşma zamanı ve belki bir iki hikaye yapın. Bebeğinizi bebek losyonuyla masaj yapmak bebeğinizi rahatlatmak için de çok yararlı olabilir. Yatmadan önce asla çocuğunuzu aşırı derecede uyarmayın ya da onları daha uzun süre tuttuğunuz zaman, o kadar çok yorulur ve onları uyumaya başlamanız daha kolay olur diye düşünmeyin. Aşırı yorulmuş bir bebek daha yerleşmek daha zordur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.